TürkiyeAfganistanHazaralarHazara TürkleriHazara#StopHazaraGenocideTarihTürk SoyluSığınmacıGöçmenMülteciهزاره هاهزاره های افغانستانترکتبارهزاره های ترکتبارپناهندهمهاجرترکیهدنیادنیای ترک
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
15°C
Pazar Çok Bulutlu
15°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C

REKLAM VEYA HTML ALANI

Milli Birlik Şehidi Üstad Abdül Ali Mazari 27. Şehadet Yıldönümü’nde Türkiye’nin başkenti Ankara’da anıldı

Milli Birlik Şehidi Üstad Abdül Ali Mazari 27. Şehadet Yıldönümü’nde Türkiye’nin başkenti Ankara’da anıldı
18/03/2022 15:24
A+
A-

Üstat Abdül Ali Mezari’nin 27. Şehadet yıldönümü kapsamında “MEZARÎ ve SOSYAL ADALET” konulu anma programımız Ankara Kocatepe Kültür Merkezinde çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği ve Hazara Öğrenciler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle 12 Mart 2022 tarihinde düzenlenen Üstad Mezari’yi anma programına
panelist olarak katılan Prof. Dr. Bilgehan Atsız Gökdağ, Üstad Mezari bir dava adamı olduğunu, davasını toplumsal adalet üzerine bina ettiğini, Afganistan’da toplumsal adalet temin edilinceye kadar mücadelesinin yolu takip edenler tarafından devam edeceğini dile getirdi.
Doç. Dr. Savaş Şahin ise Afganistan’da milli birlik için hayatını adayan Üstad hepimiz için çok önemli bir önder olduğunu söyleyerek birlik vurgusu yaptı.
Doç. Dr. Abdullah Mohammadi ise Üstad Mezari sonrası onun yolunu takip ettiklerini söyleyen siyasilerin aslında Üstad’ın yolundan şaştıklarını söyleyerek Üstad’ın çizdiği yoldan şaşmamaları konusunda gençleri uyardı.
Araştırmacı Yazar İsmet Horasanlı ise toplumsal adalet için Üstad’ın mücadelesini ele aldı. Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, Üstad Mezari’nin yolunu takip edebilmek için Üstad’ı iyi tanımaktan geçtiğini ve Afganistan’nın içinde bulunduğu içler acısı bu durumdan kurtulması için Üstad’ın gösterdiği yoldan gidilmesi gerektiğini söyledi. Gül, Afganistandaki açlık ve sefalet durumunu, bazı Taliban mensubu kimselerin ev aramaları bahanesi ile vahşet ve korkuya sebep olduklarını dile getirdi. Ayrıca Taliban döneminde insan hakları, kadın hakları, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü yok denecek kader aza indirildiğini ifade eden Gül, Türkiye hükümetinden Taliban’ın bu hakların riayet edilmeleri konusunda uyarılması talebinde bulundu. Afganistan’lı sığınmacıların Türkiye’de barındırılmaları için teşekkür eden Gül, Afganistan’lı sığınmacıların zor durumunu göz önüne alarak geri gönderilmemeleri konusunda talebini dile getirdi. Tanin Muhacirin Kültürel Grubu’nun Afganistan’ın güncel durumunu ele alan tiyatro oyunu salondaki herkesi ağlattı. AKP MKYK üyesi Van eski milletvekili Burhan Kayatürk Milli Birlik Şehidi Üstad Mezari’nin izinde birlik ve beraberlik içinde Afganistan’ı inşa etmesinin gerektiğini söyledi. sunuculuğunu Kübra Yosufy ve Zahira Sadiqyar’in üstlendikleri program, Hazara Öğrenciler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Firişte Akbari ve konuşmacı olarak katılan Maryam Kurbani, Raziye safi’nin konuşmaları ile devam etti. Afganistan’lı sanatçılar Sancer Güneş, Hadi Ehlas’a tertip komitesi tarafından teşekkür belgesi verildi. Gul Mohammed Jafari, Huma Wahidi ve Laiqa  Azimi’nin muarrak ve resim sergileri ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.

 

2022 © Afganistan Hazaları Kültüe Ve Dayanışm Derneği. Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.), başta 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu olmak üzere ilgili mevzuat uyarınca yasal olarak koruma altındadır. Mevzuat kapsamında korunan söz konusu bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.