Pazar Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
Salı Açık

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Hanımefendi ve Beraberindeki Heyet Afganistan Uyruklu Ailelere Ziyaret Gerçekleştirdi

10/10/2016 11:43

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz “ Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi kapsamında ziyaretlerine Afganistan uyruklu aileleri ziyaret ederek devam etti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz Hanımefendi : Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi kapsamında ziyaretlerine Afganistan uyruklu aileleri ziyaret ettiler.

İlk olarak eşini savaşta kaybetmiş Afganistan uyruklu Hatice ARAPZADE’yi ziyaret eden Bayan Yavuz daha sonra sırasıyla Afganlı Seyyed Alı BAGHERI ile Hamidullah YAQOOB’nun ailelerini evlerinde ziyaret etti. Ziyarette bir süre aile bireyleriyle sohbet eden Şengül Yavuz, ailelerin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek sorunların çözümü noktasında yanlarında olacaklarını söyledi.

Ülkelerinden uzakta yaşamak zorunda kalan Afganlı ailelerin hayatlarını sürdürürken bir takım sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Bayan Yavuz, “Elbette ki bu sorunlarla ilgili neler yapılabilineceği konusunda devletimiz tarafından çalışmalar yapılıyor. Bizlerde bu çalışmalara ek olarak daha fazla neler yapabiliriz diye hep birlikte düşünerek hareket etmeliyiz” dedi.

Ülkemizdeki sığınmacı çocukların Türkçe eğitim alabilmeleri açısından gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Yavuz,  Milli Eğitim Bakanlığımızın da yaptığı çalışmalarla bu çocuklar mevcut okullara devam ederek hem Türkçe öğrendiklerini hem de normal eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Acıların ve kaygıların paylaştıkça azalacağı, güçlüklerin yardımlaşma ve dayanışma ile aşılacağı, toplumun birliktelikle büyüyeceği inancıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Şengül Yavuz,” Elimizden geldiği kadar vatanlarından ayrılmak zorunda kalarak ülkemize gelen bu insanlarımıza sahip çıkmalıyız. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya, ihtiyaç sahibi insanlara yardım elimizi uzatmaya özen göstermeliyiz. Bu kapsamda herkes üzerine düşeni yapıp yardım elini uzatmalıdır. Unutmamalıyız ki dinimizde bunu emretmektedir.

Kendi vatanlarından uzakta yaşamak zorunda kaldıklarını, Türkiye’de bu şekilde sahiplenilmek ve düşünülmekten duydukları mutluluğu dile getiren Afgan uyruklu aileler “ Bizlere verdiğiniz destekleri hiçbir zaman unutmayacağız” diyerek Bayan Yavuz’a teşekkür ettiler.

Ziyarette Şengül Yavuz’a, Garnizon Komutanının eşi Funda Akşit, Vali Yardımcısının eşi Dilek Yazgan, Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Serpil Harputlu Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül eşlik etti.