Salı Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

25/11/2022 23:18

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Trabzon’da etkinlikler gerçekleştirildi…
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği olarak Ortahisar belediyesi çok amaçlı salonunda bir etkinlik düzenledik. Program Derneğimizin Begüm Kadın Hakları Komitesi öncülüğünde gerçekleştirildi. Trabzon Göç idaresi ve Asam Trabzon temsilciliğinin de destek verdiği etkinliğin sunuculuğunu Merziye Alişah üstlendi. Etkinlikte kadına yönelik şiddete karşı mücadele kapsamında farklı ülkelerde şiddete maruz kalmış kadınları konu alan video gösterimi, kadınlar ile ilgili şarkı, şiir ve Begüm Kadın Hakları Komitesi tarafından şiddet türleri ile ilgili tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Göç İdaresi sosyal uyum grup başkanı sosyolok Gülcan Birinci kadına yönelik şiddetin önlenmesi için KADES ve YİMER uygulamalarını anlattı. Begüm Kadın Hakları komitesi başkanı Fahime Jafari Begüm komitesinin hedeflerini ve 2 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Maryem Kurbani şiddetin nedenlerini ve önlenmesi için izlenmesi gereken yollar konularında konuştu. Dernek başkanı Muhammet Gül kapanış konuşmasında Kaj eğitim merkezinde şehit düşen 58 kız öğrenciyi atıfta bulundu. Gül, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için bilinçli toplum yetiştirmemiz gerektiğini söyledi ve şiddetin olmadığı bir dünya için daha çok çalışma yapılmalıdır dedi. Program sonunda salonda bulunan herkes kadına karşı şiddete tepki göstermek için hep beraber sahneye çıkarak tepki gösterdiler.