Salı Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu

Kaj Eğitim Merkezi’ndeki terör saldırısı ve Hazaraların Soykırımını Durdurulması ile ilgili Türkiye’nin 9 farklı ilinde basın açıklaması yapıldı

09/10/2022 02:01

Afganistan’da Hazara Türkleri’ne karşı saldırıların artması ve 30 Eylül 2022 tarihinde bir eğitim merkezine düzenlenen terör saldırısı sonucunda şehit düşen 50 kız, 3 erkek öğrencimiz ve 116 yaralımız için (HAZARA SOYKIRIMINI DURDURUN) başlıklı teröre karşı basın açıklaması yapıldı.
Hazara Türklerine yapılan soykırıma dur demek için dünyanın 123 Büyükşehri ile eş zamanlı Türkiye’de; Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Samsun, Antalya, Ordu, Tokat, Van illerinde Hazara Türklerine karşı yapılan sistematik ve hedefli soykırımı lanetlemek için meydanlardaydık. Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği, Hazara Öğrenciler Kültür ve Dayanışma Derneği, Begüm Kadın Hakları Komitesi, Avrasya Türk Dernekler Federasyonu, Afganistan Dernekler Federasyonu, Çepni Dernekler Federasyonu, Türkistan Elleri Eğitim Derneği, Türk Kültür Platformu, Afgan Türk Konseyi Dostluk Derneği ve çok sayıda duyarlı dernek başkanı, Türk vatandaşı ve Afganistanlı aksakallıların katılımları ile Hazara Türkleri başta olmak üzere Özbek, Türkmen, Tacik ve Peştun halklarının özellikle kadınların eğitim, çalışma gibi temel haklarının ellerinden alınmış olması protesto edildi. Dünyanın gözleri önünde işlenen bu insanlık dışı muamelenin durdurulması için çağırıda bulunuldu.
Türkiye’de 9 ilimizde soydaşlarımızın sesini duyurmak için bu gün Cumartesi günü basın açıklaması gerçekleştirdik. Bize gereken kolaylığı sağlayan devletimize, valiliklerimize, polislerimize, basın mensuplarımıza ve Türk halkına çok teşekkür ederiz.

Ankara

Antalya