Cuma Yağmurlu
Pazartesi Açık

Birlikten Kuvvet Doğar Projesi Kapsamında Eğitimlerimiz Gerçekleştirildi

19/03/2022 17:09

Türkiye Mülteci Konseyi Tarafından finanse edilen ve Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği (AHCSA) ve Hazara Öğrenciler Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin (HÖKDD) ortak yürüttüğü “Birlikten Kuvvet Doğar” Projesi kapsamında her iki derneğin şehir temsilcileri, Ankara’da 3 günlük eğitim seminerine katıldılar.
Farklı şehirlerden üç günde toplam 349 katılımcı ile gerçekleştirilen eğitim seminerleri AHCSA ve HÖKDD Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundular. İlk gün, katılımcıların kayıt ve tanışmalarının ardından Farsça ve Türkçe dillerinde Türkiye’de İltica sistemi, düzenli ve düzensiz göç, mültecilerin hak ve yükümlülükleri, eğitim, sağlık, sosyal yardım hizmetlerine erişim, SED, SYDV,SUY, Kızılay kart, adli yardım, adalete erişim, sınır dışı, idari gözetim, çalışma izni ve illerde hizmet sunan devlet kurumlarına ve BMMYK’ne erişim yolları konularında üç gün boyunca bilgiler sunuldu. Ayrıca SUYE ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Seminerler interaktif bir şekilde katılımcıların soruları alınarak ve cevaplar verilerek yapıldı, vakalar üzerinde örneklemeler ile başvuru mercileri ve dilekçe türleri ile ilgili çalışmalar yapıldı. Grup çalışmaları ve vaka değerlendirme çalışması yapıldı. Seminerlerde Türkçe ve Farsça sunumlar hazırlayan uzmanlar, soru cevap bölümünde üniversitelerden gelen uzmanların da bilgilerine başvurdular. Türkiye Mülteci Konseyi personellerinden Türker Saliji ve İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi’nden Cemile Elif Serbest katılım sağladılar.

ETİKETLER: , , , ,