TürkiyeAfganistanHazaralarHazara TürkleriHazara#StopHazaraGenocideTarihTürk SoyluSığınmacıGöçmenMülteciهزاره هاهزاره های افغانستانترکتبارهزاره های ترکتبارپناهندهمهاجرترکیهدنیادنیای ترک
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

REKLAM VEYA HTML ALANI

Üstad Mezari’nin 29. Şehadet Yıldönümü kapsamında, AHCSA tarafından Baba Mazari’yi Anma Haftası Etkinlikleri düzenlendi

Üstad Mezari’nin 29. Şehadet Yıldönümü kapsamında, AHCSA tarafından Baba Mazari’yi Anma Haftası Etkinlikleri düzenlendi
14/03/2024 15:34
A+
A-
Üstad Mezari’nin 29. Şehadet yıldönümü kapsamında, AHCSA tarafından Baba Mezari’yi Anma Haftası Etkinlikleri düzenlendi. İlk program 03 Mart pazar günü Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği merkezinde AHCSA Çocuk Hakları Komitesi üyelerine yönelik “Baba Mezari Hikayeleri” adı altında
Üstad Mezari’yi tanıtmaya ve anlamaya odaklı etkinlik saat 14.00’te sohbet havasında ve soru cevap şeklinde samimi bir ortamda başladı. Saat 16.00’ye kadar devam eden etkinlikte AHCSA yönetim kurulu başkanı Muhammet Gül Üstad Mezari’nin hayatından kesitler anlatarak Üstadın hayatı boyunca birlik, beraberlik, kadın hakları ve adalet için verdiği mücadelelerden örnekler vererek Üstad Mezari’nin sözlerini ve davranışlarını çocuklarla paylaştı.
06 Mart çarşamba günü Prof. Dr. Nazif Shahrani, Dr. Asef Azad, Üstad Fazil Sançareki, ve Üstad Nazir Raha’nın konuk olduğu çevrimiçi program Dr. Murtaza Sarem tarafından yönetildi. webinarda “Üstad Mezari’nin düşünceleri ışığında Afganistan’ın siyasi yapısı” konusu ele alındı. Dünyanın farklı ülkelerinden dinleyicilerin katıldığı webinarda Üstadın adil bir yönetim ile milli birlik düşüncesi üzerinde duruldu.
08 Mart cuma günün de ise, Prof. Dr. Neslihan Durak, Prof. Dr. Meşküre Yılmaz, Emekli Kurmay Albay Atila Şimşek ve Afganistanlı eski bakanlardan Enver Sadat’ın katılımı ile Afganistan’da gelişen olaylar ve Türklerin son durumu masaya yatırıldı. Kadınların durumu, zorunlu göçler, soykırım ve sistematik katliamları konu alan webinarı Muhammet Gül yönetti.
10 Mart pazara günü Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda çok sayıda katılımcının katılımı ile gerçekleştirilen programı Hafizullah Zahidi sundu. Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı, Muhammed İslamzay’ın Kuranı Kerim tilaveti ile Üstadın ve tüm şehitlerimizin ruhlarına selam ve salavatlar hediye edildi, ardından AHCSA Begüm Kadın Hakları Komitesinin hazırladığı Üstadın hayatını konu alan drama ile devam etti. Yerli sanatçı Abdulgafur Sarşar Üstad ile ilgili sunumunu yaptı. Dr. Asef Azad, Dr. Mohammad Ansari ve psikolog Raziye Safi’nin konuşmacı olarak katıldıkları paneli Dr. Murtaza Sarem yönetti. Panelde gelinen durumda eğitim sorunu, kadınların durumu, Taliban sonrası Afganistan’ın ekonomik durumu ve Afganistan’da siyasi yapı konuları masaya yatırıldı. panel ilgi ile takıp edildi. aradan sonra AHCSA Engelli, gençlik ve çocuk komiteleri etkinliklerini icra ettiler. Üstad Mezariyi anma etkinlikleri haftasının son programı AHCSA yönetim kurulu başkanı Muhammet Gül’ün kapanış konuşması ile son buldu.
 
2022 © Afganistan Hazaları Kültüe Ve Dayanışm Derneği. Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.), başta 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu olmak üzere ilgili mevzuat uyarınca yasal olarak koruma altındadır. Mevzuat kapsamında korunan söz konusu bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.