Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Ziyaret

18/08/2023 14:52

Futbol turnuvası ve ilgili konular hakkında görüşmek üzere Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ziyaret edildi.

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği “İnsanlık İçin Bir Adım Daha” projesi kapsamında, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün işbirliğinde Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Ramazan Latifoğlu, derneğimizin yönetim kurulu başkanı Muhammet GÜL ve program yöneticisi Mahdi Mohebbi katıldı. Trabzon İl Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Lokman ARICIOĞLU ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Sayın Selçuk YENER heyetimizi karşıladılar. Görüşmede İl Göç İdaresi Müdürü tarafından düzensiz ve düzenli göç hakkında bilgilendirme yapıldı. Sığınmacılar ve ev sahibi toplumla uyum için en iyi yol spor olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü, Trabzon’da kayıtlı olan sığınmacıların spora teşvik edilmesi konusunda işbirliğinin gerektiğini söyledi. Dernek başkanımız Muhammet Gül yürüttüğümüz proje ve faaliyetlerini anlatarak futbol turnuvasının gerçekleştirilmesi konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteklerini beklediğini söyledi. Sayın Lokman, futbol turnuvası ve sığınmacıların spora katılımı ve uyumu konusunda gereken destekler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verileceğini söyledi. Ayrıca görüşmede turnuvaya katılacak tüm sporculara spor kartı ve katılımcı belgesi verilmesine karar verildi. Görüşmenin sonunda sığınmacılar ve ev sahibi topluluk arasında uyumu sağlamak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi ve derneğimiz ile işbirliği yaparak gelecekte çocuklar, gençler ve kadınlar için spor faaliyetleri düzenlenecektir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze nazik misafirperverliği için teşekkür ederiz.

İnsanlık İçin Bir Adım Daha Projesi, Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu (ECHO) ortak finansmanıyla Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2)” kapsamında yürütülmektedir.

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği, mültecilerin sorunlarını en aza indirmek ve uyumlarını sağlamak amacıyla benzer programları düzenlemeye devam edecektir.