Salı Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu

Kabil’in Dehmazang bölgesindeki terör saldırısında şehit düşenlerin 7. yıl dönümü anma programı ve Hamburg Hazara Kültür Merkezi ile AHCSA arasında işbirliği imzalanması programı

24/07/2023 11:02

2016 yılında Afganistan’ın başkenti Kabil’in Dehmazang bölgesindeki terör saldırısında şehit düşenlerin 7. yıl dönümü anma programı ve Hamburg Hazara Kültür Merkezi ile Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği arasında işbirliği imzalanması programı Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleştirildi.
22 Temmuz 2023 tarihinde, 2016 yılında Afganistan’ın başkenti Kabil’in Dehmazang bölgesindeki terör saldırısı şehitlerinin 7. yıl dönümü ve Hamburg Hazara Kültür Merkezi ile Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği arasında işbirliğinin imzalanması için Hamburg Hazara Kültür Merkezi tarafından Almanya’nın Hamburg şehrinde program düzenlendi. Hamburg Hazara Kültür Merkezi Başkanı Sayın Reza Qasemi’nin konuşması ile program başlandı. Protokol konuşmaları ile program devam etti. Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Sayın Muhammet Gül de bu programın konuşmacılarındandı. Muharrem ayının Kerbala olayını ve Dehmazang bölgesindeki terör saldırısının şehitlerini yad eden Muhammet Gül, eğitim kurumlarında, sağlık kurumlarında ve toplumun farklı alanlarında şehit edilen suçsuz inanlarımız için başsağlığı diledi ve terörü kınadı.
Sayın Gül konuşmalarının devamında, birlik ve beraberliğinin önemine vurgulayarak “oluşturulan derneklerin kapasitelerin geliştirilmesi, fırsatların iyi bir şekilde değerlendirilmesi, STK’lar ve önderlerin arasındaki işbirliği, kısa ve uzun vadeli stratejik planın oluşturulması, bilim ve iş insanlarımız ile işbirliği ve birliktelik, deneyim paylaşımı gibi konulara değindi. Muhammet Gül, Afganistan’da dengeli kalkınma ve büyümenin, Afganistan’daki tüm farklı etnik gruplar ve inançlar arasında istikrar ve sürdürülebilir refahı garanti edeceğini belirtti.
Pprogramın sonunda, Afganistan Hazaralar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Hamburg Hazaralar Kültür Merkezi arasında her iki kurumun başkanları tarafından işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında farklı alanlarda işbirliği yapılacaktır.