Salı Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu

AHCSA tarafından Trabzon ili sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon toplantısının ikincisi düzenledi

26/07/2023 19:22
Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “İnsanlık İçin Bir Adım Daha” projesi kapsamında, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle  Trabzon ilinde aktif çalışan sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon toplantısının ikincisini düzenledi. Bu toplantılar, mültecilere yönelik hizmetlerin etkinliğini artırmak amacıyla sivil toplum kurumları arasında koordinasyon sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. AHCSA, Trabzon ilindeki sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir ağ oluşturmayı ve bu ağ sonucunda ortak faaliyetleri uygulayabilmeyi hedeflemektedir.
Bu toplantıya Trabzon İl Göç İdaresi müdürü ve personelleri, BMMYK Ankara saha ofisi yetkilileri ve temsilcileri ile Trabzon ilinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları katılım sağladı.
Trabzon İl Göç İdaresi müdürü ilk olarak toplantının amaçlarından ve sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonun öneminden bahsetti. Toplantının devamında AHCSA projeler sorumlusu “İnsanlık İçin Bir Adım Daha” projesi hakkında bilgi vererek, sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Trabzon İl Göç İdaresi uzmanları insan ticareti ile ilgili konulara ilişkin katılımcı kurumlara bilgi verdiler.
Toplantı soru-cevap ve açık tartışmalarla sona erdi.

İnsanlık İçin Bir Adım Daha Projesi, Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu (ECHO) ortak finansmanıyla Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2)” kapsamında yürütülmektedir.

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği, mültecilerin sorunlarını en aza indirmek amacıyla benzer programları düzenlemeye devam edecektir.