Perşembe Hafif Yağmurlu

Afganistanlı Kadınların Yanında Olalım – در کنار زنان افغانستانی استاده شویم

04/10/2021 15:03

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneğinin kadın kolları “Begüm Komitesi” tarafından gerçekleştirilen (Başta tüm kadınlar olmak üzere Afganistan halkının haklarını desteklemek) amacı ile elektronik imza kampanyasında desteklerinizi bekliyor.
Can you add your signature? ✍️

کمپاین امضای الکترونیکی از طرف کمیته بیگم (بانوان) انجمن فرهنگی و همبستگی هزاره های افغانستان برای حقوق زنان و مردم افغانستان. لطفا به این کمپاین بپیوندید و از طریق صفحات اجتماعی نیز به نشر برسانید
Can you add your signature? ✍️

‏In the Day of Resurrection, the “Begum” Women’s Protection Committee will stand up to support the rights of the Afghan people, especially women. ” Do not bury our girls and women alive in ignorance and bigotry !!!”
Can you add your signature? ✍️

Begüm” Kadın Hakları Komitesi, Diriliş Günü’nde başta tüm kadınlar olmak üzere Afganistan halkının haklarını desteklemek için ayağa kalkıyor. “Cehalet ve bağnazlık içinde kızlarımızı ve kadınlarımızı diri diri gömmeyin!!!” Afganistan halkının barış ve özgürlüğü sağlamak için 20 yıllık çabalarının ve ülkenin Taliban terör örgütü tarafından yeniden işgal edilmesinin ardından, kadınların ve aktivistlerin başarılarının kaybedildiğini, kimliklerinin ve insani haklarının bir kez daha ellerinden alındığını görüyoruz. Kız çocuklarını eğitimden mahrum etmek, çeşitli devlet görevlerinden kovmak, zorla evlendirmek ve kızları seks kölesi olarak kullanmak vs. bunların hepsi Afganistan’da insan haklarının ve insan onurunun Taliban terör örgütü tarafından ihlal edilmesinin açık örnekleridir.
‏Bu nedenle, bu bildiride aktivistlere ve liderlere çağrıda bulunuyoruz:
‏Taliban ve Hakkani terör örgütlerini ve gayrimeşru rejimini tanımamak –
‏- Kadınların ve kız çocuklarının diğer tüm potansiyel çeşitli alanlarda özgürce okuma, çalışma ve hareket etme haklarını özenle savunmak.

‏ After 20 years of efforts by the Afghan people to achieve peace and freedom and the reoccupation of the country by the Taliban aggressors, we see that the achievements of women and activists have been lost and their identities and individualities have been taken away from them once again . Depriving girls from education, expelling them from various positions, forced marriages and using girls as sex slaves, etc., are all clear examples of human rights violations and the violation of their dignity in Afghanistan by Taliban terrorists. Therefore, in a statement, we call on activists and leaders:
‏ Non-recognition of the self-proclaimed and illegitimate regime of the Taliban and Haqqani terrorist group
‏ Diligently defend the rights of women and girls to freely study, work and actin all the other potential various fields

در رستاخیز ، کمیته حمایت از زنان “بیگم” برای پشتیبانی از حقوق مردم افغانستان علی‌الخصوص زنان بپا خیزید … دختران و زنان ما را در جهالت و تعصب زنده به گور نکنید.
با گذشت ۲۰ سال تلاش مردم افغانستان برای رسیدن به صلح و آزادی و اشغال دوباره کشور توسط متجاوزین طالب ، مشاهده می کنیم که دستاوردهای زنان و فعالان از بین رفته و هویت و فردیت آنان بار دیگر از آنان گرفته شده. بازداشتن دختران از تحصیل، کنار گذاشتن آنان از پُست‌های مختلف، ازدواج‌های اجباری و استفاده از دختران بعنوان برده جنسی و … همه‌ و همه نمونه‌های بارز نقض حقوق بشر و زیرپا گذاشتن کرامت آنان در افغانستان توسط تروریست‌های طالب می‌باشد. لذا ما در بیانیه‌ای از فعالان و سردم داران خواستار :
•به رسمیت نشناختن رژیم خودخوانده و نامشروع گروه تروریستی طالب و حقانی
•دفاع مجدانه از حقوق زنان و دختران برای تحصیل، کار و فعالیت‌های آزادانه در زمینه‌های مختلف و … می‌باشیم