Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
Pazar Yağmurlu

25. Türk Boyları Kültür Şöleni Yalova’da Gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
YALOVA ÇALIŞTAYI
22-23 Temmuz 2022
25. Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında Yalova’da YAFEM ve Avrasya Federasyonu işbirliğinde ”Türk Dünyası Çalıştayı” gerçekleştirildi. Bu yıl Türk siyasetçiler ve Türk STK’lar çalıştayın birincisinde 20 farklı ülke ve topluluktan siyasetçiler, dernek başkanları halk oyunu ve folklor ekiplerinden 500 kişiye yakın misafir katıldılar. Biz de Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Türk siyasiler çalıştayına ve Türk Sivil Toplumları çalıştayına katılım sağladık.
Çalıştaylarda, Türk Dünyası meseleleri masaya yatırıldı. Sorunlar ve çözüm yolları irdelendi. Türk dünyasının Eğitimi, Medya ve iletişimi , Hukuk ve insan hakları, kültür, sanat ve Edebiyatı, Ekonomi ve yatırımı, Göç ve mülteci, Turizm ve tanıtım, iç politika ve dış politika konuları masaya yatırıldı. Afganistan Türklerinin sorunları, Taliban ve DAEŞ örgütlerinin Türkler üzerindeki etkisi, Hazara Türklerine uygulanan zülüm ve katliamlar, Güney Türkistan, Hazaristan ve Balhab bölgelerindeki sorunları konuştuk.
REKLAM ALANI