Cuma Az Bulutlu

Hayat Boyu Öğrenme Haftası – هفته یادگیری مادام العمر

Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla;
به مناسبت “هفته یادگیری مادام العمر”؛
Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile Trabzon Valiliği bahçesinde düzenlenen etkinlikte Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği olarak stant açarak çalışmalarımızın tanıtımını yaptık.
07.06.2021 pazartesi günü “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” nedeniyle Trabzon Valiliği bahçesinde resmi kurumların yanısıra sivil toplum örgütlerinin de ilgisi büyüktü.Etkinlik Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımları ile başladı. Sergi ve atölye çalışmalarına; Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi , Ortahisar Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü, İl Ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Ve İlçe Tarım Müdürlüğü, İl Ve İlçe Müftülüğü, İl Ve İlçe Gençlik Ve Spor Müdürlüğü, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği, Kadın Kooperatifleri, Olgunlaşma Enstitüsü Ve Halk Eğitim Merkezi katkıda bulundu.
Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği olarak bu etkinlikte kursiyerlerimiz ve Begüm Göçmen Kadın Kolları tarafından yapılan çalışmaları sergiledi. Afganistan kültürüne ait el dokuma kilimler, ipek halılar, elbiseler, tezhip ve ebru çalışmaları, ağaç boyama işçiliği, karışık örgü çalışmaları, resim tabloları ve dikiş-nakış kursunda yapılan çalışmaları sergiledi. Kurumumuzun standı yerel halk, kamu kurum ve kuruluşları tarafından büyük ilgi gördü.
به مناسبت “هفته یادگیری مادام العمر” برنامه ای با همکاری اداره آموزش ملی ترابزون، مرکز آموزش عمومی اورتاهیسار و مدرسه هنری شبانه در میدان مقابل مقام ولایت ترابزون برگزار شد. انجمن فرهنگی و همبستگی هزاره های افغانستان نیز که یکی از اشتراک کنندگان این برنامه بود فرشهای دست باف، فرشهای دست باف ابریشمی ، لباس، نقاشی روی چوب ، کارهای ترکیبی بافندگی، نقاشی وغیره آثار و صنایع دستی که از طرف شاگردان دوره های خیاطی-گلدوزی و کمیته زنان مهاجر (بیگم) انجمن مربوط به فرهنگ افغانستان ساخته شده بود ، به نمایش گذاشته شد. غرفه های نمایش صنایع دستی انجمن فرهنگ و همبستگی هزاره های افغانستان مورد توجه مردم محلی ، نهادهای عمومی و سازمان ها قرار گرفت.