Cumartesi Parçalı Bulutlu

Göçmen ve Sığınmacılar İle Ev Sahibi Topluluğu, Yayla Gezisinde Bir Araya Getirildi

23/05/2022 15:26

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği olarak yürüttüğümüz “Bir El De Sen Ver Uzaklara 2″ projesi kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarından Trabzon’da yaşayan öğrenci, sığınmacı ve göçmenler ile ev sahibi topluluğu Kayabaşı Yaylası gezisinin etkinliğinde buluştular.
Afganistan başta olmak üzere, Suriye, İran, Irak, Pakistan, Ukrayna, Cezayir, Eritre, İsveç, Avustralya, Sudan gibi ülkelerden Trabzon’a gelerek burada yaşayan sığınmacı ve göçmen durumunda bulunan ve ev sahibi topluluğu, Trabzon’un güzel yaylalarından olan Kayabaşı yayla gezisi programına katıldılar. Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Trabzon Toplum Gönüllüleri Grubu’nun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte büyükler ve çocuklar birbirinden farklı oyunlar oynayarak hem yarıştılar hem de eğlendiler.

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, Trabzon’a dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrenci, sığınmacı, mülteci ve göçmenler ile ev sahibi topluluğunun katıldığı bu etkinliğe yaklaşık “üç yüz kişi bir araya gelerek Sosyal Uyumun ve farkındalığın arttırması konusunda güzel bir çalışma yapıldığını vurguladı. Bu etkinliğe katılan bütün katılımcılara yemek ve içecek ikram edildi.

Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu ve ailesi, 12. Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parkların şefi ve personeli, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi personeli, Kerasteci, Demirci, Gül, Boz ve Göktürk ailelerinin de katıldığı etkinliğin ulaşımı için 13 minibüs ve 3 özel araç ile katılımları gerçekleştirildi. Etkinlikte büyükler ve çocuklar halat çekme, boyama, takım oyunları, voleybol ve farklı yarışlarda kıyasıya yarıştı. Aynı zamanda çocuklara yönelik Trabzon Toplum Gönüllüleri Grubu tarafından hazırlanan oyunlarda çocuklar doyası ile eğlendiler.

Türkiye’de bulunan sığınmacı, göçmen ve ev sahibi topluluğunu hedefleyen etkinlik uyum ve farkındalık arttırmayı amaçlıyor.

Bir El de Sen Ver Uzaklara 2 Projesi, Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu (ECHO) ortak finansmanıyla Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2)” kapsamında yürütülmektedir.