Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu

Göçmen ve Sığınmacı Çocuklar İle Ev Sahibi Topluluğu, 23 Nisan’ı Trabzon’da Kutladı

24/04/2022 04:34

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği olarak yürüttüğümüz “Bir El De Sen Ver Uzaklara 2″ projesi kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarından Trabzon’a gelerek burada eğitimlerini sürdüren sığınmacı ve göçmen öğrenciler, aileleri ve ev sahibi topluluğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlenen etkinlikle kutladı.
Afganistan başta olmak üzere, Suriye, İran, Irak, Pakistan, ukrayna gibi ülkelerden Trabzon’a gelerek burada yaşayan sığınmacı ve göçmen durumunda bulunan ve ev sahibi topluluğu, Zağnos Vadisi’nde hem kendi kültürlerini tanıttı hem de bölgenin yöresel folklor oyunlarını sergiledi. Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kamu kuruluşları, uluslararası kurumlar, üniversite ve STK’ların destekleri ile gerçekleşen etkinlikte çocuklar birbirinden farklı oyunlar oynayarak hem yarıştılar hem de eğlendiler. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun da ziyaret ettiği etkinlikte çocuklar halat çekme, boyama, resim, çuval oyunu ve faklaı yarışlarda kıyasıya yarıştı.
Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, Trabzon’da dünyanın her tarafından gelen sığınmacı, mülteci ve göçmen çocuklar ile ev sahibi çocukların bir araya geldiği bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “2 bin 500 çocuğumuzun burada eğlenmesini bekliyoruz. Farklı atölye çalışmalarımız var. Çocuklarımızla oyun oynayacağız. Oyunların yanı sıra çocuklarımıza kitap, defter, kalem ve silgi hediye ediyoruz” dedi.
Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu ise, “Bugün çok güzel bir gün. Bugünün dünya çocuklarına armağan edilişinin önemi olarak burada ilimizde yaşayan misafir çocuklarımız ve vatandaşlarımızla bugünü kutluyoruz. Dolayısıyla gerçekten vatandaşımız ve misafirlerimiz arasında güzel bir uyum oluyor. Tablo mükemmel. Gelecek çocuklarımızındır” ifadelerini kullandı.

Bu etkinliğe katkıda bulunan ve desteklerine esirgemeyen kamu kuruluşları, uluslararası kurumlar, üniversite ve STK’lara teşekkür ederiz.

Türkiye’de bulunan sığınmacı, göçmen ve ev sahibi topluluğunu hedefleyen etkinlik uyum ve farkındalık arttırmayı amaçlıyor.

Bir El de Sen Ver Uzaklara 2 Projesi, Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu (ECHO) ortak finansmanıyla Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2)” kapsamında yürütülmektedir.