Yağmurlu
Cumartesi Açık

Göç İdaresi’nden Göçmen Paneli

19/12/2015 22:22

18 Aralık Uluslar arası Dünya Göçmenler günü nedeniyle Trabzon Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından bir panel düzenlendi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Trabzon Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Göç İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu ile çok sayıda yabancı ülkelerin vatandaşları katıldı.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/kazem.hsini/videos/563122920511502/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Trabzon Vali Vekili Necmettin Yalınalp, dünyanın göçmen sorunu ele aldığı tarihlere dikkat çekerek yaptığı konuşmasında, “Göçmen sorunu 18 Aralık 1997’de Filipinler’de ve Asya’da bir takım organizasyonların göçmenler günü ilan etmesi ile başlamış, Birleşmiş Milletlerin de 2000 yılında bunu onaylamasıyla gündeme gelmiştir. Oysa bizim inancımızda göçmenlik konusu hicretten sonra yani 1396 yıl önce ensar ve muhacirin olarak başladı. Dünyanın 20 yıl önce bir sorun olarak gördüğü göçmenlik sorununu bizim kültürümüz binlerce yıl önce ele almıştır. Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanları Medine’deki yardımsever insanlar hiçbir karşılık beklemeden en iyi şekilde karşılayıp ağırladılar” dedi.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/100004391566498/videos/600630696759977/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Vali Vekili Yalınalp, “Barış ve huzurun hakim olduğu, savaş, terör ve zulmün son bulduğu, herkesin kendi yurdunda hür ve özgür olarak yaşadığı bir dünya için sorumluluklarımızın olduğunu ifade ediyor, ülkemizde ve dünyanın her yerinde göç etmek zorunda bırakılmış göçmenlerimizin 18 Aralık Dünya Göçmenler gününü kutluyor, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/100004391566498/videos/600627156760331/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu ise, Göç İdaresi İl Müdürlüğünün 6458 sayılı yabancılar ve uluslar arası koruma kanunu çerçevesinde faaliyete geçmiş bir müdürlük olduğunu belirterek, “18 Mayıs 2015 tarihinde kurulan Trabzon Göç İdaresi Müdürlüğü 7 aylık bir müdürlük olmasına rağmen göçmenlerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik önemli hizmetler vermektedir.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/100004391566498/videos/600683843421329/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

6458 sayılı kanun yabancıların haklarını geniş bir şekilde gözeten uluslar arası, yeni ve en modern bir kanundur. Bu kanunda müdürlüğümüze verilen görevler düzenlenmiş olup bu görevler arasında göç, düzensiz göç, uluslar arası koruma, insan ticareti mağdurları, vatansızlar gibi görevler var. Müdürlüğümüz ayrıca yabancıların bulundukları yere uyumu ve iletişimi ile ilgili konulardan da sorumludur” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin oluşturduğu serginin açılışı yapıldı. Açılışı yapan Vali Vekili Yalınalp, sergiyi gezerek incelemelerde bulundu. İki oturum halinde gerçekleştirilen panele katılan göçmenler, göçmen yasası ve göçmenlerin karşılaştığı sorunlar hakkında önemli bilgiler edindiler.

"Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" Mustafa Kemal Atatürk