Parçalı Bulutlu
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu

Giresun’daki ”Haklarım ve Haklara Erişim ve Çocuk İhmal ve İstismarına Önleme” Sminerleri Gerçekleştirildi

28/02/2022 17:51

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği olarak yürüttüğümüz “Bir El De Sen Ver Uzaklara 2″ projesi kapsamında, Giresun’daki mültecilere ve göçmenlere yönelik ”Haklarım ve Haklara Erişim” konulu semineri Muhammet Gül, “aile fertlerinin bir birine karşı hak ve görevleri” semineri aile danışmanı Meryem Kurbanı, ve ”Çocuk İhmal ve İstismarına Önleme” semineri Psikolog Raziye Safi tarafından sunumlar ve uygulamalı etkinlikler şeklinde gerçekleştirildi. Aynı zamanda seminerimize Giresun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü, Giresun Sosyal Hizmetler yetkilileri ve çok sayıda sığınmacı katılım gösterdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü sayın Emine Başuslu, konuşmasında yapılan yardımlar konusunda bilgiler sundu. Dernek başkanımız Muhammet GÜL, katılımcıların sorularına yanıtladı.
Dernek vaka yönecimiz Kübra Yosufy hasas durumda olan ve görüşmek isteyen göçmenler ile bire bir görüşme sağladı. Seminerler Gitesun’da bulunan sığınmacıların ve göçmenlerin ilgisi ile devam etti ve gün sonunda güzel dilek ve temenniler ile son buldu.

Türkiye’de bulunan sığınmacı, göçmen ve ev sahibi topluluğu hedefleyen etkinlik bilgilendirme ve farkındalık arttırmayı amaçlıyor.

Bir El de Sen Ver Uzaklara 2 Projesi, Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği’nin İnsani Yardım Kurumu (ECHO) ortak finansmanıyla Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2)” kapsamında yürütülmektedir.