Parçalı Bulutlu
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu

Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği Öncülüğünde kış Yardımı Yapıldı

19/02/2021 21:35

Soğukların iyiden iyiye kendini hissettirdiği bu günlerde Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği öncülüğünde ihtiyaç sahiplerine kış yardımı yapıldı. Dernek Başkanı Muhammet Gül yapılan kış yardımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gül Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi tarafından Trabzon’a gönderilen ısıtıcı, battaniye, mat ve nevresimler Derneğimizin gönüllü personeli tarafından 500 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı. Başkan Gül “Söz konusu bu yardımların ihtiyaç sahibi 150 aile Türk vatandaşları olmak üzere 350 aile de Afganistanlı, Suriyeli, Iraklı ve İranlı mültecilere teslim edildiğini” belirtti. toplamda 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaştıklarını belirten Gül yardımlara ara ara devam edileceğini de söyledi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi tarafından gönderilen temizlik malzemesi, hijyen kiti ise 300’u Türk vatandaşı aileler olmak üzere 1200 aileye gereken destek sağlandığını ve son bir ay içinde hayırsever vatandaşların desteği ile 45 aileye kumanya verildiğini, Ortahisar Belediyesi desteği ile 300 çocuğa giysi desteğinde bulunduklarını da ekleyen dernek başkanı Gül “BMMYK Ankara ofisine desteklerinden dolayı ve Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği personeline ve bu yardımların ulaştırılmasında büyük desteği olan Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Trabzon ASAM Şubesi’nin değerli yetkililerine katkılarından ötürü çok teşekkür etti”.