Yağmurlu

10/09/2013 17:05

AFGANİSTAN HAZARALARI DERNEĞİ'NDEN VALİ ÖZ'E ZİYARET

AFGANİSTAN HAZARALARI DERNEĞİ’NDEN VALİ ÖZ’E ZİYARET

Trabzon’da Kurulu bulunan Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Gül ve beraberindeki dernek yöneticileri, 10/09/2013  saat 11.30’da Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AFGANİSTAN HAZARALARI DERNEĞİ'NDEN VALİ ÖZ'E ZİYARET (2)

“AFGANİSTAN, MİLLİ MÜCADELEDE TÜRKİYE’YE DESTEK VERDİ”

Afganistan’ın devlet ve millet olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin milli mücadelesi döneminde her zaman Türkiye’yi desteklediğini belirten Vali Öz:

“Bu milletten belli zamanlarda yaşanan sıkıntılardan dolayı maalesef mülteci durumuna düşenler oldu. Mültecilerle ilgili statü biraz farklı. Çalışma ve konaklama açısından belli sınırlamaları olan bir süreç. Ancak biz yerel imkânlarla, valilik ve vakıf olarak neler yapılabiliriz değerlendirmesini yapıyoruz.  Mülteciler yüksek komiserliği ile ilgili sürecinde takip edilmesi önemli. Gelen misafirlerimizin konaklaması, eğitimleri konusunda yoğun bir çalışma göstermemiz gerekiyor” dedi.

AFGANİSTAN HAZARALARI DERNEĞİ'NDEN VALİ ÖZ'E ZİYARET (1)

Ziyarette mültecilerin ilk olarak 5 Haziran 2013 tarihinde Trabzon’a gelmeye başladığını ifade eden dernek başkanı Gül ise, o tarihten bu yana gelenlerin sayısının 80 kişiyi bulduğunu söyledi.

AFGANİSTAN HAZARALARI DERNEĞİ'NDEN VALİ ÖZ'E ZİYARET (3)

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gül:

“Mültecilerimizin bazı sıkıntıları var. İçlerinde hasta olanlar var. Doktor, mühendis, mimar, tekniker gibi mesleği elinde olduğu halde çalışma imkânı bulamıyorlar. Barınmak için dahi ev bulmakta zorlanıyorlar. Çalışma izinleri yok. Dil bilmiyorlar. Özellikle çocuklu aileler büyük sıkıntılar çekiyor. Sokaklarda kalan mültecilerin kiralanan evlere yerleştirilmeleri, kısmen kira giderlerinin karşılanması, yiyecek, içecek, giysi ve ev eşyası gibi temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlık sorunu olanların tedavi ettirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Afganistan Hazaraları Derneği