Hafif Yağmurlu

فراخوان مقاله

16/01/2020 00:15

انجمن فرهنگی و همبستگی هزاره‌های افغانستان ـ ترکیه

فراخوان مقاله!  در طول تاریخ، عدالت و برابری خواست دیرین جوامع بشری بوده است. اساس همزیستی مسالمت آمیز در میان بشر عدالت است. بشر وجوامع بشری همیشه در استقرار مساوات و برابری دچار چالشهای بزرگی بوده است و هرگاه که این خواست دیرین بشری مورد تعرض یا سهل انگاری قرار گرفته است، جنگ و خشونت و نابسامانی هم به دنبالش گریبانگیر ملت ها و دولت‌ها شده است. شرط لازمِ ملت‌شدن، داشتن حقوق و تکالیف یکسان تمام ساکنان یک کشور است. متاسفانه تاریخ چند صد ساله‌ی اخیر افغانستان شاهد بی‌اعتنایی، تعرض و سهل‌انگاری این اصل حیاتی بشری بوده است. مشکلی که درکنار تمام جنگ‌ها و نابسامانیها و کشمکش‌ها مانع اصلی و جدی “ملت شدن” اقوام ساکن در این جغرافیا و شکل‌گیری یک “هویت ملی” دراین سرزمین بوده است.

نسل‌های مختلف این خاک با تمام پوست و گوشت و استخوان‌شان طعم تلخ این مشکل تاریخی و عواقب دردناک آن را چشیده‌اند وهنوز هم تجربه می‌کنند. بی‌باوری سیاست‌گران و سکان‌داران این سرزمین به این اصل مهم باز هم ما را از “ملت شدن” و شکل‌گیری یک “هویت ملی” باز می‌دارد.

اندیشه‌های ژرف شهید وحدت ملی استاد شهید عبدالعلی مزاری در مورد “عدالت اجتماعی” و بنای “هویت ملی” مبتنی بر “احترام متقابل و مساوات” می‌تواند بعنوان اصولِ راه‌گشای مشکلات تاریخی و امروزی افغانستان قلمداد گردد. شهید مزاری با درک عمیق از دردها و زخمهای تاریخی افغانستان باورمند به ایجاد جامعه‌ی “عدالت محور” بود تنها راه شکل‌گیری “هویت ملی” در این سرزمین را “عدالت و مساوات “می‌دانست . در بیست و پنجمین سالیاد شهادت آن پیشوای دل سوز، انجمن فرهنگی و همبستگی هزاره‌های افغانستان  مقیم ترکیه برای واکاوی اندیشه‌های شهید وحدت ملی و شکل دهی “هویت ملی”، نقش وی در تبیین و نهادینه‌سازی آن از کلیه‌ی فرهیختگان و محققین کشور دعوت می‌کند تا در این راستا تحقیقات‌شان را با ما شریک کنند. از میان مقالات ارسالی دو مقاله برتر توسط هیئت علمی انجمن فرهنگی و همبستگی هزاره‌های افغانستان مقیم ترکیه انتخاب و در برنامه به خوانش گرفته خواهد شد و باقی مقالات در سایت رسمی انجمن به دست نشر سپرده خواهد شد.

امیدواریم با ارسال مقالات گرانبهای‌تان بر غنای این رویداد بیفزایید.

نوت1: انجمن فرهنگی و همبستگی هزاره‌های افغانستان مقیم ترکیه مراسم بیست و پنجمین سالیاد شهادت استاد مزاری را در تاریخ 14.03.2020 برگزار خواهد کرد. مکان برگزاری این برنامه شهر ترابزون ترکیه خواهد بود. موضوع  برنامه امسال «نقش استاد شهید مزاری در شکل‌دهی , تبیین و نهادینه‌سازی هویت ملی» خواهد بود. از همه عزیزانیکه مایل به ارائه مقاله و شریک ساختن تحقیقات ارزنده‌شان با ما در این برنامه هستند خواهشمندیم که تا تاریخ 15.02.2020 مقاله خویش را به ایمیل آدرس‌های زیر ارسال نمایند.

نوت2 : علاقمندان می‌توانند مقالات خویش را به زبان‌های فارسی دری و یا ترکی بنگارند.

آدرس وب سایت

آدرس ایمیل

[email protected]  [email protected]

شماره تماس